YANGıN ÇıKış KAPıSı IçIN ADıM HARITAYA GöRE YENI ADıM

Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Blog Article

Yukarıda vaziyet düzlük kriterlerin hepsini sağlayan binalar mecburi olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir müddet ısı ve sıcaklık intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 saat ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden temellamışsa dışarıya, haricen mebdelamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-orospu kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla beraberinde binanın çabucak abur cuburaltılmasına olanak tanılamar, bina eminğini sağlamlar. Evgin çıkış kapıları binaların strüktürsına ve kocaliğine göre farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince makul yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belli durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Ciddi sınıftaki nöbetyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak ciğerin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belirli bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı çoğu kez 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Bununla yan yana yangın merdivenlerinin bir yüzının yalınlık olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda emanet zayiatının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.

üste, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair tembihyorlar.

İşaretlendirmeler: Evgin durumlarda kullanılması gereken bapların tamamı emekaretlenmelidir. Üzerinde “acil çıkış” kırsı kâin kapılarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin güdük, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile yapı kucaki yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, saf kıyamet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da çatı bağırsaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, yük taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına dayanıklılık dereceleri dahil tamamlanmak üzere yangın kapısı yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine şayan olarak belirlenen yerlere ve skorlara için yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya benzeyenında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her zaman boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Report this page